Trooper Airsoft


Het begin


Eind Jaren tachtig, werd door Veronica de toen zeer populaire actie/drama serie “Tour of Duty” uitgezonden en ik was hier helemaal weg van. Vooral Sergeant Anderson was favoriet en hier komt ook de voorkeur voor de M4 vandaan omdat hij schoot met een “Colt XM177” en dit wapen sterk lijkt op de huidige M4 . Zo waren mijn neef en ik vaak bepakt en “bewapend” in het bos te vinden om deze serie na te spelen. 

In juli 2001 ging ik samen met mijn neef en 5 andere op vakantie in Zweden. Tijdens het wachten op de boot naar Göteborg, zagen wij een M4 zomaar in de etalage hangen van een plaatselijke winkel en het bleek te gaan om een airsoft replica. Eenmaal op de plaats van bestemming vonden we in Karlstadt een vissers winkel die dit spul ook verkocht en raakte met de winkel eigenaar aan de praat. Hij vertelde ons het een en ander over deze replica’s en we vertrokken weer. Uiteindelijk is dit een leuke herinnering geworden waar ik nog geregeld aan terug moest denken.

Totdat we in 2012 via via lucht kregen van een bedrijfje die in de Belgische Ardennen airsoft event zou organiseren. Dit was “Unit13 outdoor events”. In september 2012, 11 jaar later, namen wij samen met 2 zwagers deel aan “Operation Phenix”.

Dit is het begin geweest van wat later “Trooper Airsoft” zou worden. Het was een weekend om nooit te vergeten, en hier is het plan ontstaan om deze geweldige sport vaker en in teamverband te gaan beoefenen. Vele namen zijn de revue gepasseerd als mogelijke groeps naam en uiteindelijk bleef “Trooper” ( afkomstig van The Trooper by Iron Maiden ).

In April waren wij aanwezig bij de test skirm van “Balls & Arrows” in lelystad als mede de eerste echt skirm die daarop volgde. In de maanden erna zijn we bijna wekelijks aktief geweest op het veld van “Balls” . Ook bij Bunker Hill in Daarle zijn we vaak te vinden.

Wat begon als een groepje van neven en zwagers is inmiddels uitgegroeid tot een aktieve groep van 11 heren en een dame en we hopen binnenkort nog lid te kunnen verwelkomen. 

To be continued……. 

Helo